09 maj Przeczytaj te wskazówki, aby gotować jak twój ulubiony szef kuchni
Gotowanie może być świetnym sposobem na zaoszczędzenie pieniędzy w trudnych ekonomicznie czasach.
Przygotowując posiłki i nie jedząc cały czas poza domem, możesz włożyć więcej pieniędzy do kieszeni, a mniej dać fast foodom i restauracjom. Ten artykuł pomoże Ci znaleźć sposoby na domowe gotowanie.Aby zapobiec rozmoknięciu skórki nadziewanych ciast, najpierw posmaruj ciasto białkiem jaja, a następnie piecz przez około pięć minut, aby się zestaliło. Następnie należy napełnić i upiec jak zwykle. Dzięki temu skórka nie wchłonie zbyt dużej ilości nadzienia podczas pieczenia i nie stanie się miękka i mokra.Podczas pieczenia każdego rodzaju mięsa upewnij się, że po wyjęciu go z piekarnika dasz mu czas na „odpoczynek”, zanim go pokroisz i dostarczysz na stół. Pozostawienie mięsa we własnych sokach przez około dziesięć minut sprawi, że mięso nie będzie suche lub nadmiernie gumiaste.Makaron to jedna z najlepszych rzeczy, które można ugotować w ciągu dnia, ze względu na zawarte w nim składniki odżywcze i węglowodany oraz przyjemny aromat. Upewnij się, że woda gotuje się przez co najmniej dwie minuty, zanim włożysz makaron do garnka, aby uzyskać maksymalną jakość.Aby przygotować się do posiłku, który zamierzasz ugotować, zrób wyczerpującą listę wszystkiego, czego będziesz potrzebować do ugotowania posiłku, kiedy idziesz do supermarketu. To pozwoli ci pozostać tak zorganizowanym, jak to tylko możliwe, więc żadna część posiłku nie zostanie pominięta.Twoje ciasto może się zepsuć, jeśli proszek do pieczenia jest za stary. W większości przypadków nie pamiętasz, kiedy kupiłeś pudełko, które właśnie znalazłeś w szafce. Nie ryzykuj z tym, przetestuj to. Wsyp jedną łyżkę proszku do pieczenia do jednej trzeciej szklanki wody. Jeśli musuje, dobrze jest go użyć. Jeśli nie, wyrzuć to i kup nowe pudełko, ponieważ to, co masz, jest za stare.Aby zaoszczędzić tłuszcz podczas gotowania, używaj musu jabłkowego zamiast masła.
Filiżanka musu jabłkowego jest równa filiżance masła.
Zmniejszy to zawartość tłuszczu i kalorii w przepisie na deser. Sprawi, że Twój przepis będzie wilgotny i pyszny. Większość ludzi nie będzie nawet w stanie odróżnić.Jeśli masz rodzinę, będziesz chciał wdrożyć proces sprzątania po ugotowaniu posiłku. Jest to bardzo ważne, ponieważ będziesz chciał zachować nadmiar jedzenia, którego nie jesz, na przyszłe porcje. Sprzątanie po posiłku jest tak samo ważne jak przygotowanie przed posiłkiem.Świetne źródło białka w diecie można znaleźć w fasoli i tofu. Oba są łatwo dostępne w sklepach spożywczych. Tofu można smażyć na patelni z kilkoma przyprawami i stanowi smaczną alternatywę dla mięsa. Fasolę można stosować w wegetariańskim chili, dodawać do wypieków lub po prostu gotować z ziołami i warzywami.Aby zrobić idealny makaron, ugotuj go o minutę krócej niż to, co czytasz na pudełku i ugotuj go do końca z sosem, który z nim podajesz. Gwarantuje to, że nie rozgotujesz makaronu, jeśli wrzucisz go do sosu po ugotowaniu makaronu, dopóki nie zostanie zrobiony w garnku z wodą.Gotowanie w domu pozwala zaoszczędzić pieniądze. Koszty restauracji i fast foodów mogą szybko się sumować. Gotując w dużych ilościach i zamrażając resztki na później, możesz naprawdę zaoszczędzić pieniądze. Korzystając ze wskazówek zawartych w tym artykule, możesz wzbogacić swój repertuar kulinarny i przeznaczyć dodatkowe pieniądze na coś, czego naprawdę potrzebujesz.
Sorry, the comment form is closed at this time.